Week 49

 

week 2022 51

Reactie week 49

Ton Peet uit Deventer schreef:
Hierbij de oplossing van de foto in het Voorster Nieuws van 7 december 2022.
De opname door Jan Koster is gemaakt in de Koningin Julianastraat te Twello ter hoogte van het
Spiegelbos, omstreeks 1964. Het groepje jeugd maakt reclame voor een actie van de Twellose
Winkeliers Vereniging, afgekort T.W.V. Het bord vermeldt de volgende tekst: De T.W.V. pakt de tram. Bij al uw aankopen gratis loten. De foto in het Voorster Nieuws is een uitvergroting. Op de eigenlijke foto is links het huis van aannemer Haverkamp, nu de verfhandel van Draaijer en rechts de spoorbaan met het voormalige postkantoor en de overweg in de Domineestraat te zien.
Deze foto maakt al jaren deel uit van mijn verzameling foto’s en ansichtkaarten van Twello en is door wijlen Jan Koster destijds afgedrukt. De drumband is waarschijnlijk van ‘Excelsior’.

Reactie van Ton Peet uit Deventer,  Hierbij de oplossing van de foto in het Voorster Nieuws van 7 december 2022 (week 49)De opname door Jan Koster is gemaakt in de Koningin Julianastraat te Twello ter hoogte van het Spiegelbos, omstreeks 1964. Het groepje jeugd maakt reclame voor een actie van de Twellose Winkeliers Vereniging, afgekort T.W.V. Het bord vermeldt de volgende tekst: De T.W.V. pakt de tram. Bij al uw aankopen gratis loten. De foto in het Voorster Nieuws is een uitvergroting. Op de eigenlijke foto is links het huis van aannemer Haverkamp, nu de verfhandel van Draaijer en rechts de spoorbaan met het voormalige postkantoor en de overweg in de Domineestraat te zien. Deze foto maakt al jaren deel uit van mijn verzameling foto’s en ansichtkaarten van Twello en is door wijlen Jan Koster destijds afgedrukt. De drumband is waarschijnlijk van ‘Excelsior’.

Reactie van Mevrouw van Vorden, belde met de mededeling dat zij op de foto stond van de tambours. (optocht van schoolkinderen van o.b.s. in Twello voor de winkeliersactie).
Zij loopt helemaal links en de tambour-maître is Lammy Winterman.

Login Formulier

Sponsoren

Horstink

 

e-Boekhouden.nl