Week 39

Week 39

Hessenallee 2 Klarenbeek

Wie vertelt ons meer over deze winkel en de personen?

Reactie:

Joop Lebbink reageerde op deze foto .
Op de foto is te zien de bakkerij annex kruidenierszaak van Hein en Truus Lebbink- Hartgers, Hessenallee 2, Klarenbeek.  Dat waren de ouders van Joop die in 1924 het pand gebouwd hebben en daar de bakkerij en kruidenierszaak begonnen. De meeste personen op de foto wist hij zich niet te herinneren. Maar wel: van links naar rechts de tweede persoon: Dat is Truus Lebbink-Hartgers met op haar arm de oudste zoon Henk (geboren in 1925). De 4e persoon op de foto is Hein Lebbink zelf. Waarschijnlijk zijn de anderen personeel. In 1955 heeft Joop (geb. 1929)  het pand uitgebreid en heeft hij de bakkerij van zijn vader voortgezet. Zijn broer runde de kruidenierszaak. De kruidenierszaak is door concurrentie eerder gestopt dan de bakkerij. In 1986 is de bakkerij van Joop en Annie Lebbink overgenomen en zijn zij verhuisd naar de Broekstraat in Klarenbeek.

Henk Draaijer: “Deze foto dateert van de tweede helft van 1927 gelet op leeftijd van de getoonde kinderen, zijnde Henk Lebbink (geb. 14-09-1925) en Tonnie Draaijer (geb. 21-06-1927). Destijds nog onwetend van het feit dat ze later zwagers van elkaar werden en naast buurjongens na WO II ook als dienstplichtige deelgenomen hebben aan de 'politionele acties' in het toenmalige Nederlands-Indië.

Van rechts naar links op de foto bevinden zich: Jan H. Draaijer (timmerman-aannemer en buurman van), Hein Lebbink (als door Joop vermeld), Sientje Draaijer-Reinders (met vermelde Tonnie), Truus Lebbink (met Henk op de arm) en een onbekende, zeer waarschijnlijk een winkel- /dienstmeisje waarover de familie Lebbink beschikte.

Meer informatie en foto's zijn te vinden door te zoeken op Hein Lebbink bakker.”

Login Formulier

Sponsoren

Oonk

 

e-Boekhouden.nl